Adžvajen celý 50g Kód: DNM-1393

33 Kč 28,70 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do: 22.11.2017

Adžvajen - rostlina u nás známá jako kopytský kmín. Používá se převážně do těsta na smažené placky, chleba a jiného pečiva.

Bez glutamátu, lepku, soli, barviv a  konzervantů.

Složení: adžvajen celý (Trachyspermum ammi/Carum ajowan/Carum copticum)

Země původu: Indie

Detailní popis produktu

Adžvajen - rostlina u nás známá jako kopytský kmín. Používá se převážně do těsta na smažené placky, chleba a jiného pečiva.

Složení: adžvajen celý (Trachyspermum ammi/Carum ajowan/Carum copticum)

 Chuť a použití: chutná výrazně a silně voní po tymiánu, s lehce hořkou a ostrou příchutí. Je klasickým kořením arabské a indické kuchyně. Patří do luštěninových pokrmů a do fritovaného pikantního pečiva z vaječného těsta. Adžvajen se hodí i ke grilovaným drůbežím pokrmům a k nakládané zelenině. Bývá součástí směsí kari. V jihovýchodní Asii se toto koření běžně používá do chleba a do slaného pečiva, přidává se také ke kořenové zelenině a k čočce. Obsahují ho i nakládací směsi. Rozdrcené plody adžvajenu jsou velmi aromatické. V receptech je lze nahradit tymiánem nebo libečkem. Sušená semínka se používají především při přípravě zeleninových (luštěninových) jídel.

Adžvajen pozitivně působí na trávicí aparát, dodává energii a současně uvolňuje křeče. Proto je také používán při mnoha bolestivých stavech v oblasti žaludku a střev. Uvolňuje hleny, působí močopudně a antisepticky. 
 

Bez glutamátu, lepku, soli, barviv a  konzervantů.

Skladujte: vzduchotěsně uzavřené, v temnu a chladu. Vydrží tak libovolně dlouho.

Země původu: Indie

Doplňkové parametry

Hmotnost: 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: