Černý rybíz

Tento po celé Evropě široce rozšířený keř je známý svými černými šťavnatými plody, které mají své charakteristické aroma. Plody černého rybízu se obsahem vitamínu C řadí mezi nejbohatší vitaminózní suroviny (vedle rakytníku).
Ze všech bobulovitých plodů má nejvyšší podíl ovocných kyselin, které aktivují látkovou výměnu. Obsahuje velké množství vitamínu C, silný antioxidant resveratrol, flavonoidy (rutin), aminokyseliny glutamin a asparagin, v menším množství i vitaminy A, B a E. Z důležitých prvků je nejvíce zastoupen draslík, ale i další stopové prvky (vápník, fosfor, hořčík, sodík, železo, měď, zinek). Dále černý rybíz obsahuje třísloviny, silice, ovocný cukr, pektin a mnoho sacharózy.

 

Nejprodávanější

55
225155225
Značky

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.