Velice se omlouváme, ale kvůli obrovskému náporu objednávek se může doba doručení objednávky prodloužit na několik dní. Pro případné bližší info o stavu Vaší objednávky kontaktujte info@puritas.cz. Děkujeme za pochopení

AKCE Rýžová mouka instantní 1000 g Wolfberry

Kód: WOLF_PID_46059
82 Kč –17 %
AKCE Rýžová mouka instantní 1000 g Wolfberry
82 Kč –17 % 68 Kč / ks 59 Kč bez DPH
Momentálně vyprodané
Položka byla vyprodána…
Rýžová mouka instantní 1000 g Wolfberry. Rýžová mouka instantní je cenově dostupná mouka, sloužící jako výborná náhrada za pšeničnou mouku. Jde o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení, neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a při bezlepkové dietě. Oproti klasické mouce se nemusí tepelně upravovat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak používat rýžovou mouku instantní
Rýžovou mouku instantní můžete použít k přípravě kaší, při zahušťování polévek, omáček a směsí na masné, zeleninové a ovocné výrobky. Bez vaření rozmíchejte v horkém (i sójovém) mléce nebo vodě a dochuťte třtinovým cukrem, karobem nebo podle Vašich preferencí. Tuto mouku můžete použít i do bezlepkových směsí na pečení. Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohankovou, kukuřičnou a dalšími). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli není tak pružné. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost bezlepkových směsí. Je výbornou surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Může být také skvělou náhradou za pšeničnou mouku při výrobě trojobalu.

Charakteristika
Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje nepostradatelný zdroj energie i důležitých bílkovin. Nejzastoupenější složkou rýže, skoro s 85 %, jsou složené cukry. Ty se ukládají ve svalové tkáni a slouží jako zdroj energie pro svaly a tělesné buňky. Rýžový škrob se velmi pomalu tráví. Trvale uvolňuje do krve glukózu, a je proto vhodnou potravinou pro diabetiky. Dalšími klady rýže je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index. Za velice hodnotnou považujeme i bílkovinu rýže, jejíž koncentrace se pohybuje kolem 8 % a kvalitou je srovnatelná s arašídy nebo čočkou. Rýže neobsahuje gluten a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu. Je rovněž dobrým zdrojem manganu, železa, selenu, ale také fosforu, zinku, mědi a vápníku. Najdeme v ní také vitamíny, zejména ze skupiny B a vitamín E.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota: 1561 kJ/368 kcal; Tuky: 2,1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g; Sacharidy: 79 g - z toho cukry 1,2 g; Vláknina 1,3 g, Bílkoviny: 8,2 g; Sůl: 0 g

Složení
Rýžová mouka instantní celozrnná 100 %.

Skladování
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.

Země původu
Itálie

Obsah
1000 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: